Ευρυαγγείες σε Πρόσωπο & Σώμα

Τα μικρά επιφανειακά αγγεία, που εμφανίζονται στο δέρμα κυρίως των ποδιών και του προσώπου, αλλά μπορούν να παρατηρηθούν και σε άλλα σημεία του σώματος ονομάζονται ευρυαγγείες. Αποτελούν ένα από τα πιο συχνά αισθητικά προβλήματα στις γυναίκες, αλλά μπορούν να παρουσιαστούν και στους άνδρες. Όσο οι ευρυαγγείες είναι λεπτές και η διάμετρός τους δεν ξεπερνά το 1 χιλιοστό το χρώμα τους είναι κόκκινο, αλλά όσο αυξάνεται γίνονται μπλε, ενώ μπορεί να δημιουργηθεί και ένα πλέγμα ευρυαγγειών που ονομάζεται αιμαγγείωμα και μοιάζει με ιστό αράχνης.

Τέσσερις στους δέκα ενήλικους ταλαιπωρούνται από τις ευρυαγγείες, οι οποίες στο σώμα (μηρούς, γάμπες, αστραγάλους) εμφανίζονται ή επιδεινώνονται κυρίως κατά την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση ή μετά από αύξηση του σωματικού βάρους. Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες, είναι η κληρονομικότητα, η ορθοστασία, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η περιορισμένη κίνηση ή κατανάλωση νερού, η ύπαρξη κυτταρίτιδας, η λήψη αντισυλληπτικών, η γήρανση. Ειδικά για την εμφάνιση ευρυαγγειών στο πρόσωπο ενοχοποιείται κατά κύριο λόγο η υπερβολική έκθεση στον ήλιο (ειδικά χωρίς επαρκή αντηλιακή προστασία), η οποία φυσικά ευνοεί και την εμφάνιση ή την επέκταση των ευρυαγγειών στο υπόλοιπο σώμα.

Ωστόσο, σήμερα μπορείτε να απαλλαγείτε άμεσα, ανώδυνα και αποτελεσματικά από τα αντιαισθητικά σημάδια των ευρυαγγειών, αλλά και από τα ενοχλητικά και συχνά επίπονα συμπτώματα τους (αίσθημα βάρους, κούρασης ή καύσου στα πόδια, κράμπες). Στο Geoplasty Center προσφέρουμε εξειδικευμένη και αξιόπιστη ιατρική αντιμετώπιση των ευρυαγγειών τόσο μέσω σκληροθεραπείας, όσο και μέσω προηγμένων θεραπειών λέιζερ, οι οποίες σε αντίθεση με τη μέθοδο της σκληροθεραπείας, μπορούν να εξαλείψουν και τις πολύ μικρές σε μέγεθος ευρυαγγείες.

Διαδικασία

Πριν από τη θεραπεία ο Δρ Γεωργόπουλος θα αξιολογήσει τόσο το ιατρικό σας ιστορικό, όσο και τη σοβαρότητα του προβλήματός σας, προκειμένου να αποφασιστεί ποια μέθοδος ή συνδυασμός μεθόδων ενδείκνυται για την περίπτωσή σας. Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι θεραπείες για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών πρέπει να γίνονται κατά τη χειμερινή περίοδο, γιατί κατά τη διάρκειά τους αλλά και για έναν περίπου μήνα μετά την ολοκλήρωσή τους δεν θα πρέπει να εκτεθείτε καθόλου στην ηλιακή ακτινοβολία.

Την πιο σύγχρονη και προηγμένη λύση για την οριστική εξάλειψη των ευρυαγγειών προσφέρει το εξειδικευμένο γι αυτό το σκοπό laser, το οποίο μπορεί να διορθώσει κάθε είδους και μεγέθους ευρυαγγεία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διοχετεύεται στο ορατό αγγείο η ακριβής δόση ενέργειας φωτός που χρειάζεται, με στόχο την υπερθέρμανση και κατ’ επέκταση την εξαφάνισή του. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος μπορεί να απαιτηθούν 2-3 επισκέψεις στο ιατρείο, που διαρκούν περίπου μισή ώρα. Μεταξύ των συνεδριών πρέπει να μεσολαβεί περίπου ένας μήνας, η θεραπεία πραγματοποιείται χωρίς αναισθησία και πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο γιατρό. Χάρη στον ειδικό σύστημα ψύξης, που διαθέτει το θεραπευτικό λέιζερ, η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη.

Η άλλη επιλογή είναι η κλασική μέθοδος της σκληροθεραπείας, κατά την οποία με μία πολύ λεπτή βελόνα γίνεται έγχυση σκληρυντικού διαλύματος μέσα στην ευρυαγγεία (φλέβα), η οποία αρχικά σκουραίνει, συρρικνώνεται και τελικά εξαφανίζεται. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε μία μόνο επίσκεψη στο ιατρείο, που διαρκεί περίπου 20 λεπτά και ο πόνος που θα αισθανθείτε είναι ελάχιστος και ανεκτός. Όποια από τις δύο μεθόδους και αν επιλεγεί τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά και μόνιμα. Ωστόσο και δεδομένου ότι η κάθε θεραπεία έχει συγκεκριμένες ενδείξεις ως προς τις ευρυαγγείες που μπορεί να διορθώσει, υπάρχει δυνατότητα και να συνδυαστούν.

Αν δεν υφίσταται βαθύτερο αίτιο φλεβικής ανεπάρκειας, οι ευρυαγγείες που εξαλείφονται με τις παραπάνω μεθόδους δεν θα εμφανιστούν ξανά, αλλά υπάρχει πιθανότητα μελλοντικά να δημιουργηθούν καινούριες, που έτσι και αλλιώς θα εμφανίζονταν. Γι αυτό το λόγο είναι ζωτικό και μετά την θεραπεία να προσέχετε και να μην εκτίθεστε σε οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση νέων ευρυαγγειών.

Μετά την εξάλειψη των ευρυαγγειών

Κατά τις πρώτες 10 ή 15 ημέρες είναι πιθανό να εμφανιστούν μικρές μελανιές γύρω από τα σημεία που εφαρμόστηκε η θεραπεία, ήπιος ερεθισμός ή και οίδημα. Επίσης, το χρώμα των θεραπευμένων αγγείων θα γίνει λίγο πιο σκούρο, αλλά και αυτό θα διορθωθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο.

Γενικότερα, μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηρίοτητες, αλλά θα πρέπει για μία ημέρα να αποφύγετε τις πολύ έντονες. Τον πρώτο καιρό είναι πιθανό να πρέπει να φορέσετε ειδικές κάλτσες σύσφιξης, ενώ για σχεδόν ένα μήνα απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ο Δρ Γεωργόπουλος και το εξειδικευμένο προσωπικό του Geoplasty Center θα σας δώσουν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες πρόληψης, έτσι ώστε να αποφύγετε στο μέτρο του δυνατού την εμφάνιση νέων ευρυαγγειών στο μέλλον.

Αντιμετώπιση ευρυαγγειών σε πρόσωπο & σώμα στο Geoplasty Center

Αν το ζητούμενό σας είναι να απαλλαγείτε άμεσα και αποτελεσματικά από τις ευρυαγγείες σε πρόσωπο ή/και σε σώμα, στο Geoplasty Center προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες θεραπείες Laser, τις οποίες εφαρμόζουμε με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Μπορούμε να εγγυηθούμε άψογα και με διάρκεια αποτελέσματα με τη χρήση θεραπειών Laser, με τη μέθοδο της σκληροθεραπείας ή με τη συνδυαστική χρήση τους. Λύσεις απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας συγκεκριμένες ανάγκες, επιθυμίες και προσδοκίες.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με τις πιο πρωτοποριακές και πλέον αποτελεσματικές θεραπείες ως προς την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών προσώπου και σώματος μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού στο Geoplasty Center, τηλεφωνικά ή online.

Μενού

NEWSLETTER


Ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα γύρω από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Ιατρικό Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής GEOPLASTY