Hair removal with Alexandrite Laser

Η αποτρίχωση με χρήση παλμών φωτός λέιζερ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, χάρη στα άμεσα και θεαματικά αποτελέσματά της, καθώς μέσω της διαδικασίας αυτής καταστρέφεται ο θύλακας της τρίχας. Απευθύνεται σε γυναίκες αλλά και σε άνδρες, μετά την ηλικία των 15 ετών και αποσκοπεί στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων τριχών από συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου και του σώματος. Είναι μία απόλυτα ασφαλής, αποτελεσματική και ανώδυνη θεραπεία, με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται από έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Ειδικά τα λέιζερ σύγχρονης τεχνολογίας προσφέρουν εξαιρετικά και μόνιμα αποτελέσματα χωρίς να βλάπτουν το υπόλοιπο δέρμα, ενώ μπορούν να εφαρμοστούν σε λευκές καθώς και σε ιδιαίτερα σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Η αποτρίχωση, συγκεκριμένα, με Alexadrite laser θεωρείται σήμερα η πλέον πρωτοποριακή και ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι από το 1997 εγκεκριμένη από τον FDA και με τη χρήση της επιτυγχάνεται σταθερή και μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας, τόσο μετά από κάθε συνέδρια, όσο και μετά την ολοκλήρωση του κύκλου θεραπειών.

Είναι η ιδανική επιλογή για ανθρώπους που παρουσιάζουν υπερτρίχωση ή δασυτριχισμό λόγω ορμονικών διαταραχών, καθώς είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμα αποτελέσματα σε αυτές τις περιπτώσεις. Αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση και για την αντιμετώπιση της φυσιολογικής τριχοφυΐας, καθώς είναι αδιαμφισβήτητα πιο αποτελεσματική, λιγότερο επίπονη και χρονοβόρα. Επίσης, ενδείκνυται όχι μόνο για αισθητικούς, αλλά και για δερματολογικούς λόγους, καθώς οι άλλες κλασικές αποτριχωτικές μέθοδοι (κερί, ξυράφι, μηχανές) προκαλούν υπερευαισθησία και επιδεινώνουν καταστάσεις όπως οι ευρυαγγείες ή η θυλακίτιδα (σπυράκια), η οποία μόνο με λέιζερ αποτρίχωση μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην αφήσει μόνιμα σημάδια.

Ωστόσο η λύση της αποτρίχωσης με λέιζερ δεν ενδείκνυται σε όλες τις περιπτώσεις. Συγκεκριμένα δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε εγκύους, κατά τη διάρκεια του θηλασμού, σε άτομα που πάσχουν από συστηματικό ερυθηματώδη λύκο ή έχουν κάνει solarium. Αντενδείκνυται επίσης, όταν λαμβάνεται συστηματική φαρμακευτική αγωγή (π.χ. κορτιζόνη), αντιπηκτικά ή κατά τη θεραπεία με ισοτρετινοίνη.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;

Ουσιαστικά η αποτρίχωση με Alexandrite Laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος ή του προσώπου σας. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να εφαρμοστεί:

    • σε ολόκληρο το σώμα: λαιμό, αυχένα, μασχάλες, χέρια, πλάτη, ώμους, στήθος, θηλές, κοιλιά, μέση, μπικίνι, γλουτούς, πόδια, δάκτυλα.

    • σε όλο το πρόσωπο ή σε συγκεκριμένα σημεία του, όπως τα φρύδια, οι παρειές, οι φαβορίτες, τα ζυγωματικά, το άνω χείλος, το πηγούνι.

Διαδικασία

Αρχικά και κατά τη γνωμάτευση θα πρέπει να επιλεγεί ο κατάλληλος τύπος laser που ενδείκνυται να χρησιμοποιηθεί στη δική σας περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο του δέρματός σας. Η όλη διαδικασία είναι απόλυτα ακίνδυνη, εφόσον τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, αλλά και ανώδυνη χάρη στον ειδικό μηχανισμό ψύξης, που διαθέτει το προηγμένο σύστημα Alexandrite Laser, οπότε το μόνο που θα νιώσετε είναι ένα ελαφρύ τσίμπημα.

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια των θεραπειών, η στοχοποιημένη περιοχή εκτίθεται, πολύ συγκεκριμένα, σε παλμούς φωτός λέιζερ, με στόχο την θερμική καταστροφή του θύλακα της τρίχας. Η ενισχυμένη και αόρατη αυτή δέσμη φωτός, χάρη και στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, επιδρά επιλεκτικά μόνο στα τριχοθυλακία χωρίς να βλάπτει τον περιβάλλοντα ιστό.

Για να αποφασιστεί ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν, αλλά και το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβεί μεταξύ τους θα πρέπει να αξιολογηθούν παράγοντες, όπως το χρώμα του δέρματος, το ποια περιοχή θα αποτριχωθεί, το πάχος, το χρώμα και το στάδιο ανάπτυξής της τρίχας. Κατά μέσο όρο ο κύκλος θεραπειών κυμαίνεται από έξι έως δώδεκα συνεδρίες και θα πρέπει να ξέρετε ότι η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη στο πρόσωπο απαιτεί περισσότερες συνεδρίες, από ότι στο σώμα.

Μετά την Αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη

Από την πρώτη κιόλας θεραπεία τα αποτελέσματα είναι εμφανή, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε. Τις πρώτες τρεις μέρες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία ειδική καταπραϋντική κρέμα. Για κάποιες ημέρες η χρήση αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας επιβάλλεται, ενώ θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο. Επίσης, δεν επιτρέπεται το solarium.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου θεραπειών μπορεί να απαιτηθούν ορισμένες συνεδρίες συντήρησης, αλλά σε μικρότερες περιοχές και με σημαντικά μικρότερη συχνότητα, καθώς η τριχοφυΐα έχει ελαττωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Παρενέργειες

Ενδέχεται κατά τις πρώτες ώρες μετά την θεραπεία να παρατηρήσετε μία ήπια ερυθρότητα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί και κάποιο οίδημα, που θα υποχωρήσει μετά από λίγες ώρες ή το αργότερα μέσα σε μία μέρα. Γενικότερα και σύμφωνα με σχετικές έρευνες υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών σε ένα ποσοστό 2%.

Αποτρίχωση με Alexandrite Laser στο Geoplasty Center

Αν σας ταλαιπωρεί η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και το ζητούμενό σας είναι να απαλλαγείτε αποτελεσματικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα από αυτήν, στο Geoplasty Center προσφέρουμε την πλέον σύγχρονη και αξιόπιστη θεραπεία αποτρίχωσης με Alexandrite Laser.

Η εφαρμογή της γίνεται, με υπευθυνότητα και ασφάλεια, από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό και μπορούμε να εγγυηθούμε, άψογα και με διάρκεια αποτελέσματα.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε αναλυτικά για την πρωτοποριακή μέθοδο αποτρίχωσης με Alexandrite Laser, μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού στο Geoplasty Center, τηλεφωνικά ή online.

 

 

Μενού

NEWSLETTER


Ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα γύρω από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Ιατρικό Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής GEOPLASTY