Spots / Sinks

Η δυναμική παρουσία των θεραπειών laser στο χώρο της πλαστικής χειρουργικής δίνει άμεση και οριστική λύση και στην αντιμετώπιση των αντιαισθητικών πανάδων, κηλίδων, φακίδων και γενικότερα των καλοηθών χρωματικών βλαβών του δέρματος. Η χρήση εξειδικευμένων λέιζερ γι αυτό το σκοπό είναι απόλυτα ασφαλής και εξασφαλίζει την αποτελεσματική εξάλειψή τους, χαρίζοντας ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στην επιδερμίδα και πιο νεανική εμφάνιση.

Οι χαρακτηριστικές αυτές δυσχρωμίες, προκαλούνται από την υπερπαραγωγή μελανίνης (υπερμελάγχρωση) και απασχολούν κυρίως γυναίκες, αλλά και άνδρες που ζουν σε περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια, όπως η Ελλάδα και μπορεί να εμφανιστούν σε κάθε ηλικία και σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος. Ωστόσο, πιο συχνά παρουσιάζονται στο πρόσωπο (μάγουλα, μέτωπο, άνω χείλος, πηγούνι) και στο λαιμό, καθώς και στις περιοχές του σώματος (ώμους, ντεκολτέ, χέρια) που εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία, η οποία θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες εμφάνισής τους. Ειδικά η συστηματική και χρόνια έκθεση στον ήλιο, σε συνδυασμό με την αποσπασματική ή ελλειπή αντηλιακή προστασία και τη γήρανση μπορεί να οδηγήσουν σε ραγδαία εξάπλωσή τους.

Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι η κληρονομική προδιάθεση, αλλά και ορμονικές ανακατατάξεις ή διαταραχές, όπως η εγκυμοσύνη, η κλιμακτήριος, η εμμηνόπαυση, οι πολυκυστικές ωοθήκες, η λήψη αντισυλληπτικών, αντικαταθλιπτικών, κορτιζονούχων ή άλλων φαρμάκων. Κατά τη γνωμάτευση ο Δρ Γεωργόπουλος θα αξιολογήσει τα αίτια της υπερμελάχρωσης, τη φύση και την έκταση των βλαβών του δέρματος σας, αλλά και τις προσδοκίες σας, προκειμένου να αποφασιστεί η ιδανική για εσάς θεραπευτική διαδικασία.

Διαδικασία

Κατά τη θεραπεία των πανάδων και των κηλίδων με laser διοχετεύεται στο ορατό σημάδι η ακριβής δόση ενέργειας φωτός που χρειάζεται, με στόχο τον αποχρωματισμό και κατ’ επέκταση την εξάλειψή του. Δεδομένου ότι πρόκειται για εξαιρετικά προηγμένα συστήματα, δρουν απόλυτα στοχευμένα, χωρίς να βλάπτουν τους περιβάλλοντες ιστούς, αρκεί βέβαια να χρησιμοποιούνται από εξειδικευμένο γιατρό.

Αν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο πόνος είναι ελάχιστος και ανεκτός, γιατί το θεραπευτικό λέιζερ διαθέτει ειδικό ψυκτικό σύστημα, μπορείτε να ζητήσετε την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας. Μία ή δύο συνεδρίες συνήθως αρκούν αν τα σημάδια είναι επιφανειακά ή σχετικά ανοιχτόχρωμα, αλλά για τα πολύ σκούρα και πιο βαθιά ίσως απαιτηθεί και μία συμπληρωματική, που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά από έναν περίπου μήνα. Η όλη διαδικασία διαρκεί 15 με 20 λεπτά, αλλά ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από τη θέση, το μέγεθος και των αριθμό των δυσχρωμιών που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Για τη θεραπεία των διαταραχών υπερμελάγχρωσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά και συμπληρωματικά με το λέιζερ και άλλες μέθοδοι, όπως οι ειδικές λευκαντικές αγωγές – κρέμες (κυρίως με στόχο την πρόληψη), αλλά και τα ιατρικά peelings, που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά ειδικά όταν οι δυσχρωμίες είναι επιφανειακές.

Κατά τη διάρκειά των θεραπειών αποχρωματισμού, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή τους θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και να χρησιμοποιείτε συστηματικά αντηλιακή προστασία. Αν τηρήσετε αυτούς του βασικούς κανόνες το αποτέλεσμα θα διατηρηθεί και η πιθανότητα να επανεμφανιστούν οι δυσχρωμίες που αντιμετωπίστηκαν με λέιζερ είναι εξαιρετικά μικρή. Ωστόσο, είναι πιθανό μελλοντικά να δημιουργηθούν καινούριες, που έτσι και αλλιώς θα εμφανίζονταν, γι αυτό είναι ζωτικό και μετά την θεραπεία να προσέχετε και να μην εκτίθεστε σε οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει στην εκ νέου εμφάνιση κηλίδων και πανάδων.

Μετά την θεραπεία των κηλίδων και των πανάδων

Κατά τις πρώτες δύο ώρες είναι πιθανό να υπάρχει μία αίσθηση καύσου γύρω από τα σημεία που εφαρμόστηκε η θεραπεία και το χρώμα τους θα γίνει λίγο πιο σκούρο, αλλά και αυτό θα διορθωθεί μέσα στο πρώτο πενθήμερο. Επίσης, μετά από μερικές ημέρες θα σχηματιστεί μία κρούστα η οποία θα υποχωρήσει κατά τη διάρκεια της πρώτης ή της δεύτερης εβδομάδας μετά τη θεραπεία.

Γενικότερα, μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηρίοτητες, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε αντηλιακή προστασία στα σημεία που εφαρμόστηκε η διαδικασία, αλλά και να αποφεύγετε γενικότερα την έκθεση στον ήλιο.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ο Δρ Γεωργόπουλος και το εξειδικευμένο προσωπικό του Geoplasty Center θα σας δώσουν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες πρόληψης, έτσι ώστε να αποτραπεί στο μέτρο του δυνατού η εμφάνιση νέων πανάδων και κηλίδων στο μέλλον.

Αντιμετώπιση πανάδων και κηλίδων στο Geoplasty Center

Αν το ζητούμενό σας είναι να απαλλαγείτε άμεσα και αποτελεσματικά από τις πανάδες και τις κηλίδες, στο Geoplasty Center προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες θεραπείες Laser, τις οποίες εφαρμόζουμε με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Μπορούμε να εγγυηθούμε άψογα και με διάρκεια αποτελέσματα, τόσο με τη χρήση θεραπειών Laser, όσο και μέσω άλλων βοηθητικών θεραπειών. Λύσεις απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας συγκεκριμένες ανάγκες, επιθυμίες, αλλά και προσδοκίες.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλα όσα μπορούν να σας προσφέρουν σήμερα οι πλέον πρωτοποριακές και αποτελεσματικές θεραπείες Laser, μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού στο Geoplasty Center, τηλεφωνικά ή online.

Μενού

NEWSLETTER


Ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα γύρω από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Ιατρικό Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής GEOPLASTY