Αυξητική στήθους με σιλικόνη ή λίπος μοσχεύματος

Αποκτήστε ελκυστικό, γεμάτο και συμμετρικό μπούστο, με φυσικό και νεανικό σχήμα. Στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες θεραπείες και τεχνικές για αυξητική μαστού, με ενθέματα σιλικόνης, λίπος ή και τα δύο μαζί, που σας βοηθούν να αναδείξετε τη σιλουέτα σας και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Τι είναι η αυξητική μαστού

Η αυξητική μαστού (breast augmentation) είναι η πιο διαδεδομένη επέμβαση στην πλαστική χειρουργική. Κύριος σκοπός της είναι:

 • Να βελτιώσει τις συνολικές αναλογίες, κυρίως του άνω μέρους του σώματος.
 • Να δημιουργήσει έναν φυσικό μαστό, χωρίς υπερβολές.
 • Να τονώνει την αυτοπεποίθηση και τη θηλυκότητά σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να επιλέξετε να αυξήσετε το μέγεθος του στήθους σας, όπως:

 • Μικρό ή απλαστικό στήθος.
 • Μαστοί με διαφορετικό σχήμα και μέγεθος (ανισομαστία)
 • Μαστοί που έχασαν τον όγκο τους μετά από εγκυμοσύνη, γαλουχία ή μεγάλη απώλεια βάρους.
 • Προηγούμενη αυξητική μαστού που χρειάζεται κάποια διόρθωση.

Το μέγεθος του ενθέματος που θα επιλεχθεί θα πρέπει να είναι ανάλογο με τις σωματικές αναλογίες σας (ύψος, βάρος, εύρος θώρακα, απόσταση μεταξύ των θηλών, κ.λπ.) και όχι με τον όγκο που σε ορισμένες περιπτώσεις θα επιθυμούσατε.

Ο Δρ Γεωργόπουλος θα επιλέξει το κατάλληλο ένθεμα για τον δικό σας σωματότυπο και θα επιτύχει το μέγεθος που εσείς θέλετε, με φυσικό-νεανικό σχήμα, και διάρκεια στον χρόνο.

Αυξητική μαστού μπορεί να γίνει σε όλες τις γυναίκες μετά την ενηλικίωση.

Πώς γίνεται η αυξητική μαστού

Η χειρουργική επέμβαση αυξητικής μαστού γίνεται υπό γενική αναισθησία.

Πριν από την επέμβαση, λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό και γίνεται ο απαραίτητος προεγχειρητικός και απεικονιστικός έλεγχος του μαστού.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές στην αυξητική μαστού, οι οποίες βελτιώνονται και εξελίσσονται διαρκώς. Προηγείται πάντα συζήτηση με τον γιατρό και γίνεται η απαραίτητη προσομοίωση με ειδικά προσχεδιασμένα εξωτερικά ενθέματα, προκείμενου ο Δρ Γεωργόπουλος να καταλάβει τις επιθυμίες σας και να σας δώσει την προοπτική του τελικού αποτελέσματος.

Αυξητική μαστού με ένθεμα σιλικόνης

Είναι η πιο διαδεδομένη και σίγουρη τεχνική στην αυξητική μαστού. Τα τελευταία χρόνια έχει τελειοποιηθεί και προσφέρει άριστα αποτελέσματα.

Περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός ειδικού ενθέματος σιλικόνης, στρογγυλού ή ανατομικού (δηλαδή σε σχήμα δακρύου) για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Ο τρόπος εισαγωγής των σιλικονούχων ενθεμάτων καθώς και το πού θα γίνει η τομή εξαρτώνται από τη σωματική σας διάπλαση. Η τομή γίνεται κυρίως είτε κάτω από τον μαστό (υπομάστια χώρα) είτε στο κάτω μισό της θηλαίας άλω. Αυτές οι δύο επιλογές κάνουν τις τελικές τομές λιγότερο εμφανείς.

Ο Δρ Γεωργόπουλος χρησιμοποιεί την τομή για να σηκώσει τον ιστό του μαστού και να δημιουργήσει μια θήκη στην οποία εισαγάγεται το ένθεμα. Η τοποθέτηση του ενθέματος στη σωστή θέση και η κατάλληλη προσαρμογή του μαστού πάνω σε αυτό δίνει το όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Το ένθεμα σιλικόνης μπορεί να τοποθετηθεί σε 3 επίπεδα:

 1. Κάτω από τον μαζικό αδένα (subglandular)
 2. Κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.
 3. Κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός (υποπεριτονιακά / subfascial)

Η τελική επιλογή εξαρτάται από την κλινική περίπτωση και καθορίζεται ύστερα από συζήτηση με τον γιατρό.

Απώτερος στόχος όλων των διαθέσιμων επιλογών είναι να δώσει ο Δρ Γεωργόπουλος ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα με διάρκεια στον χρόνο.

Τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε είναι της αμερικανικής εταιρείας Mentor και αποτελούν την κορυφαία επιλογή παγκοσμίως.

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-profile-periptwsi-1

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-3/4-periptwsi-2

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-profile-periptwsi-2

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-profile-periptwsi-3

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-3/4-periptwsi-3

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-mprosta-opsi-periptwsi-4

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-3/4-periptwsi-4

Αυξητική μαστού
before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-profile-periptwsi-1

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-3/4-periptwsi-2

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-profile-periptwsi-2

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-profile-periptwsi-3

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-3/4-periptwsi-3

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-mprosta-opsi-periptwsi-4

before-after-photo-auxitiki-mastou-enthemta-silikonis-3/4-periptwsi-4

Αυξητική μαστού με λίπος

Τα τελευταία χρόνια η τεχνική αυτή γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Ονομάζεται και αυξητική μαστών με βλαστοκύτταρα, λόγω της μεγάλης τους συγκέντρωσης στον λιπώδη ιστό.

Η διαδικασία περιλαμβάνει:

 • Εκτεταμένη λιποαναρρόφηση από διάφορες περιοχές του σώματος για τη λήψη του λίπους.
 • Επεξεργασία του λίπους για την απομάκρυνση όλων των περιττών στοιχείων
 • Έγχυση του λίπους στον μαστό με ειδική τεχνική.

Τα βλαστοκύτταρα που περιέχονται στο λίπος το βοηθούν να ενσωματωθεί φυσικά στο στήθος, προκαλώντας ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων γύρω από αυτά και κατ’ επέκταση την επιθυμητή αύξηση του μαστού.

Με τις νέες τεχνικές και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα, η επιβίωση του λίπους μπορεί να φτάσει μέχρι το 90%.

Τα πλεονεκτήματα της αυξητικής μαστού με λίπος είναι:

 • Γίνεται χρήση αυτόλογου ιστού και όχι ξένου σώματος.
 • Η γυναίκα επωφελείται από μια λιποαναρρόφηση.
 • Δεν υπάρχουν τομές.
 • Ο συνολικός χρόνος μετεγχειρητικής αποκατάστασης είναι μικρότερος.
 • Είναι η συνήθης συμπληρωματική μέθοδος επιλογής σε επανεπεμβάσεις μαστού.

Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι η διαδικασία χρειάζεται να επαναληφθεί περισσότερες από μια φορά προκειμένου να αποκτηθεί ο επιθυμητός όγκος.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έδωσε η χρήση ενός εξωτερικού διατατήρα για 3-4 εβδομάδες πριν από το χειρουργείο, για διάταση του μαστού. Ο εξωτερικός αυτός διαστολέας είναι η συσκευή BRAVA, η οποία καλύπτεται από τα ρούχα.

Σε μία συνεδρία μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του αυτόλογου λίπους που μπορεί να προστεθεί στο στήθος και να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον χωρίς να απορροφηθεί.

Αυξητική μαστού με ένθεμα σιλικόνης και λίπος

Είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η πλαστική χειρουργική στην αυξητική μαστού και η πιο συνήθης τεχνική επιλογής του Δρ Γεωργόπουλου.

Περιλαμβάνει σε ένα χειρουργείο:

 • Την τοποθέτηση ενός ενθέματος σιλικόνης, τις περισσότερες φορές κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.
 • Τη λήψη και τοποθέτηση λίπους στον μαστό.

Με αυτόν τον τρόπο το ένθεμα συμβάλει στην ικανοποιητική αύξηση του όγκου του μαστού, καθώς και την προβολή του σε βαθμό που η προσθήκη λίπους από μόνη της δεν θα μπορούσε να δώσει.

Επιπλέον, η προσθήκη λίπους προσδίδει φυσική εμφάνιση. Απώτερος σκοπός του Δρ Γεωργόπουλου είναι η δημιουργία ενός μαστού αρμονικού σε όλες του τις διαστάσεις, με ελκυστικό και γεμάτο μπούστο, συμμετρικό κάτω πόλο (under boob) και καλλίγραμμο πλάγιο του μαστού (side boob).

Τι γίνεται μετά την επέμβαση

Η αυξητική μαστού στο Geoplasty Plastic Surgery είναι ανώδυνη χάρη στο ειδικό πρωτόκολλο που ακολουθεί ο Δρ Γεωργόπουλος και την ειδική τεχνική που εφαρμόζει, η οποία σέβεται την παρασκευή των ιστών.

Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση συστήνεται χρήση ειδικής φαρμακευτικής αγωγής.

Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα και το μετεγχειρητικό οίδημα υποχωρεί μετά από 15 μέρες.

Για 1 μήνα είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού σουτιέν, καθώς και ειδικού κορσέ σώματος σε περίπτωση που γίνει λιποπρόσθεση.

Μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Μετά από 1 μήνα μπορείτε να ξεκινήσετε και ελαφριά γυμναστική.

Τα σημάδια από τις τομές γίνονται σχεδόν αόρατα μετά από 6 μήνες και με τη βοήθεια ειδικών αλοιφών.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της αυξητικής μαστού

Οι πιο συνηθισμένες άμεσες επιπλοκές είναι το αιμάτωμα και η μόλυνση. Μια σπάνια επιπλοκή είναι η εμφάνιση ρικνωτικής κάψας.

Ωστόσο, η επιστημονική κατάρτιση και η εμπειρία του Δρ Γεωργόπουλου αποτελούν τη καλύτερη εγγύηση για την ομαλή μετεγχειρητική σας πορεία.

Αν υποβληθείτε σε αυξητική μαστού, θα μπορείτε αργότερα να θηλάσετε χωρίς πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ καρκίνου του μαστού και αυξητικής μαστού. Αντιθέτως, τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να αναδείξουν ένα πρόβλημα στον μαστό γρηγορότερα με αποτέλεσμα την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή του.

Γιατί να μας επιλέξετε για αυξητική μαστού

Αν θέλετε πιο ελκυστικό και γεμάτο μπούστο, στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες τεχνικές για αυξητική μαστού. Ο Δρ Γεωργόπουλος και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery σάς εξασφαλίζουν άψογα αποτελέσματα που διαρκούν, με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Ο Δρ Γεωργόπουλος κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της αυξητικής μαστού. Κατά την τελευταία δεκαετία, μέσα από την ενασχόλησή του όχι μόνο με την αισθητική αλλά και με την επανορθωτική του μαστού, ιδίως στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», έχει αποκτήσει αξιοσημείωτη γνώση και εμπειρία, και έχει καταξιωθεί ως ειδικός στον τομέα της χειρουργικής επέμβασης του μαστού. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος χειρουργός σε κέντρα στις ΗΠΑ (Miami Breast Center) στις χειρουργικές θεραπείες του μαστού που αφορούν τη μεταφορά λίπους και βλαστικών κυττάρων.

Στην πρώτη σας επίσκεψη, ο Δρ Γεωργόπουλος θα συζητήσει διεξοδικά μαζί σας κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την αυξητική μαστού και όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στο σχέδιο δράσης που ταιριάζει στον σωματότυπό σας.

Κλείστε ένα ραντεβού, για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαθέσιμες επιλογές και για εξατομικευμένες λύσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες:

Μενού