Παράλυση Προσωπικού Νεύρου στο Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Geoplasty

Η πάρεση του προσωπικού νεύρου μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα στο πρόσωπο, τόσο κινητικά όσο και αισθητικά. Στο Geoplasty Plastic Surgery σας προσφέρουμε κατάλληλη καθοδήγηση και όλες τις σύγχρονες μεθόδους για την αντιμετώπιση της παράλυσης του προσωπικού νεύρου ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Τι είναι η πάρεση προσωπικού νεύρου

Η πάρεση προσωπικού νεύρου αποτελεί μια δύσκολη κατάσταση για τον ασθενή που το βιώνει. Οδηγεί σε πάρεση του προσώπου και μπορεί να προκαλέσει μια πληθώρα συμπτωμάτων στο πρόσωπο, κυρίως κινητικά (αδυναμία κίνησης μυών προσώπου), αλλά και αισθητικά (γευστικές διαταραχές).

Η βλάβη μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες:

  • Συγγενείς ανωμαλίες (Mobius).
  • Αγγειακές ανωμαλίες.
  • Εκφυλιστικές νόσοι του ΚΝΣ.
  • Λοιμώδεις παράγοντες (ερπητοϊοί).
  • Ιδιοπαθείς παράγοντες (παράλυση Bell).
  • Νεοπλάσματα (παρωτίδας, μέσου ωτός κ.λπ.).
  • Ιατρογενείς παράγοντες (μετά από λίφτινγκ προσώπου ή παρωτιδεκτομή).

Ανάλογα με την αιτία και τη θέση της βλάβης (κεντρική ή περιφερική), εκδηλώνεται και ανάλογη συμπτωματολογία, όπως πτώση της γωνίας του στόματος, αδυναμία σύγκλισης του βλεφάρου, μονόπλευρη πτώση του προσώπου κ.ά.

Πώς αντιμετωπίζεται η πάρεση προσωπικού νεύρου

Η σωστή διάγνωση έχει πρωταρχικό ρόλο στην αντιμετώπιση της παράλυσης του προσωπικού νεύρου. Βασίζεται κυρίως στο ιστορικό και την κλινική εξέταση, αλλά είναι πιθανόν να χρειαστούν και απεικονιστικές εξετάσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις και σε μικρής έκτασης προβλήματα, η αρχική αντιμετώπιση γίνεται με ειδική φαρμακευτική αγωγή. Η αποθεραπεία είναι πλήρης.

Σε μη εκτεταμένες χρόνιες περιπτώσεις πάρεσης του προσωπικού νεύρου, η επιθυμητή συμμετρία στο πρόσωπο μπορεί να επιτευχθεί με απλές ενέσιμες θεραπείες όπως βοτουλινική τοξίνη και υαλουρονικό οξύ.

Σε πιο δύσκολες καταστάσεις, απαιτούνται πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις ελεύθερης μεταφοράς ιστών (νευρικών και μυϊκών μοσχευμάτων) με χρήση μικροχειρουργικών τεχνικών. Αυτή η υπηρεσία μπορεί να προσφερθεί μόνο από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, όπως ο Δρ Γεωργόπουλος.

Γιατί να μας επιλέξετε

Εάν πάσχετε από πάρεση του προσωπικού νεύρου, στο Geoplasty Plastic Surgery μπορούμε να σας προσφέρουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής.

Κατά την τελευταία δεκαετία, μέσα από την ενασχόλησή του όχι μόνο με την αισθητική αλλά και με την επανορθωτική χειρουργική της κεφαλής και τραχήλου, ιδίως στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», ο Δρ Γεωργόπουλος έχει αποκτήσει αξιοσημείωτη γνώση και εμπειρία.

Στην πρώτη σας επίσκεψη, ο Δρ Γεωργόπουλος θα σας εξετάσει λεπτομερώς και θα σας συμβουλεύσει για τις κατάλληλες κινήσεις. Θα σας καθοδηγήσει υπεύθυνα, έτσι ώστε να καταλήξετε στην πιο αποτελεσματική και ιδανική για εσάς θεραπεία, με 100% ασφάλεια για την υγεία σας.

Παράλληλα το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα για την ομαλή ανάρρωσή σας.

Κλείστε ένα ραντεβού, για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαθέσιμες επιλογές και για εξατομικευμένες λύσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες:

Μενού