Μείωση του μαστού στο Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Geoplasty

Αποκτήστε μικρότερο, πιο νεανικό και στητό στήθος, και απαλλαγείτε από χρόνιους πόνους στην πλάτη, τους ώμους και τον αυχένα. Στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες θεραπείες και τεχνικές για μείωση μαστού, που σας βοηθούν να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και να αναδείξετε τη σιλουέτα σας.

Τι είναι η μείωση μαστού

Πρόκειται για μια από τις λίγες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που δεν κατατάσσεται στις αισθητικές αλλά στις απαραίτητες επανορθωτικές.

Το υπερμέγεθες στήθος δημιουργεί διάφορα προβλήματα:

  • Χρόνιος πόνος στην πλάτη, τους ώμους και τον αυχένα. Για τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται από το συγκεκριμένο πρόβλημα, πρόκειται για οδυνηρή εμπειρία, ακόμη και όταν φορούν σουτιέν.
  • Δυσκολίες στην ένδυση.
  • Δυσκολίες στην άθληση.
  • Δερματίτιδες στο κάτω μέρος του μαστού.
  • Δυσκολίες στον απεικονιστικό έλεγχο του μαστού και κίνδυνος να διαφύγουν ύποπτα ευρήματα.

Η μειωτική μαστού αποτελεί την ιδανική λύση για αυτά τα προβλήματα.

Με την επέμβαση, γίνεται σωστή διαμόρφωση του στήθους και σε τέλεια αναλογία με το σώμα σας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός μικρότερου, σφικτού και ανορθωμένου μαστού, με διάρκεια στον χρόνο.

Σε μείωση του μαστού μπορεί να υποβληθεί οποιαδήποτε γυναίκα μετά την ηλικία των 18 ετών. Συνήθως συστήνεται να έχουν περάσει 8-12 μήνες από τη γαλουχία.

Πώς γίνεται η μείωση μαστού

Η χειρουργική επέμβαση μείωσης του στήθους γίνεται υπό γενική αναισθησία.

Πριν από την επέμβαση, λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό και γίνεται ο απαραίτητος προεγχειρητικός και απεικονιστικός έλεγχος του μαστού.

Για να γίνει η μείωση αφαιρείται ένα τμήμα του αρχικού μαστού, το οποίο αποτελείται από δέρμα, λίπος και μαζικό αδένα. Παράλληλα γίνεται ανακατανομή του υπόλοιπου μαστού με τέτοιο τρόπο που επιτρέπει την:

  • Ανόρθωση του εσωτερικού του μαστού
  • Επανατοποθέτηση της θηλής σε καινούργια θέση.

Η διαδικασία αυτή γίνεται συνήθως με τομές «δίκην άγκυρας». Δηλαδή:

  1. Μία τομή γύρω από τη θηλή.
  2. Μία κάθετη τομή.
  3. Μία οριζόντια τομή κάτω από τον μαστό (υπομάστια πτυχή).

Ωστόσο, ο Δρ Γεωργόπουλος μπορεί να σας μικρύνει τον μαστό χωρίς την οριζόντια τομή, χάρη στην πολυετή εξειδίκευσή του στον μαστό και τη γνώση όλων των διαθέσιμων τεχνικών.

Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται συνδυαστικά και η λιποαναρρόφηση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι και η μόνη θεραπεία που απαιτείται για τη μείωση μαστού, γεγονός που σημαίνει λιγότερες ουλές.

Τι γίνεται μετά την επέμβαση

Στη μείωση μαστού δεν υπάρχει πόνος χάρη στο ειδικό πρωτόκολλο που ακολουθεί ο Δρ Γεωργόπουλος και την ειδική τεχνική που εφαρμόζει, η οποία σέβεται την παρασκευή των ιστών.

Από τη δεύτερη ημέρα μετά το χειρουργείο μπορείτε να κάνετε μπάνιο, καθώς δεν χρησιμοποιούνται παροχετεύσεις, αλλά ειδική κόλλα δέρματος.

Για 1 μήνα είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού σουτιέν.

Ωστόσο, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Μετά από 1 μήνα μπορείτε να ξεκινήσετε και ελαφριά γυμναστική.

Τα σημάδια από τις τομές γίνονται σχεδόν αόρατα μετά από 6 μήνες και με τη βοήθεια ειδικών αλοιφών.

before-after-photo-meiwsi-mastou-profile-periptwsi-4

before-after-photo-meiwsi-mastou-mprosta-opsi-periptwsi-4

before-after-photo-meiwsi-mastou-3/4-periptwsi-4

before-after-photo-meiwsi-mastou-profile-periptwsi-3

before-after-photo-meiwsi-mastou-3/4-periptwsi-3

before-after-photo-meiwsi-mastou-mprosta-opsi-periptwsi-2

before-after-photo-meiwsi-mastou-profile-periptwsi-2

before-after-photo-meiwsi-mastou-3/4-periptwsi-2

before-after-photo-meiwsi-mastou-profile-periptwsi-1

before-after-photo-meiwsi-mastou-mprosta-opsi-periptwsi-1

Μείωση μαστού
before-after-photo-meiwsi-mastou-profile-periptwsi-4

before-after-photo-meiwsi-mastou-mprosta-opsi-periptwsi-4

before-after-photo-meiwsi-mastou-3/4-periptwsi-4

before-after-photo-meiwsi-mastou-profile-periptwsi-3

before-after-photo-meiwsi-mastou-3/4-periptwsi-3

before-after-photo-meiwsi-mastou-mprosta-opsi-periptwsi-2

before-after-photo-meiwsi-mastou-profile-periptwsi-2

before-after-photo-meiwsi-mastou-3/4-periptwsi-2

before-after-photo-meiwsi-mastou-profile-periptwsi-1

before-after-photo-meiwsi-mastou-mprosta-opsi-periptwsi-1

Ποια είναι τα αποτελέσματα της μείωσης μαστού

Τα αποτελέσματα της μείωσης μαστού γίνονται ορατά αμέσως.

Από τις πρώτες μέρες θα νιώσετε ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη και τον αυχένα που σας προκαλούσε το υπερμέγεθες στήθος.

Παράλληλα θα αναδειχθεί η σιλουέτα και η κομψότητά σας, βελτιώνοντας την εικόνα και την ψυχολογία σας.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της μείωσης μαστού

Οι πιο συνηθισμένες, αν και σπάνιες, επιπλοκές είναι αυτές που υπάρχουν σε όλες τις επεμβάσεις, όπως λοίμωξη, αιμάτωμα κ.λπ.

Επίσης, μπορεί να εμφανιστούν δυσμορφίες και πολύ πιο σπάνια μπορεί να υπάρξει προσωρινή υπαισθησία και μερική νέκρωση του συμπλέγματος θηλή-θηλαία άλω. Τέλος, μπορεί να επηρεαστεί ο θηλασμός.

Όλες οι πιθανές επιπλοκές είναι πλήρως αντιμετωπίσιμες και αναστρέψιμες.

Ο Δρ Γεωργόπουλος και το εξειδικευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery θα σας ενημερώσει αναλυτικά σχετικά με τις επιπλοκές και θα φροντίσουν για την όσο πιο ομαλή ανάρρωσή σας.

Γιατί να μας επιλέξετε για μείωση μαστού

Αν θέλετε πιο μικρό και στητό στήθος, στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες τεχνικές για μείωση μαστού. Ο Δρ Γεωργόπουλος και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery σάς εξασφαλίζουν άψογα αποτελέσματα που διαρκούν, με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Ο Δρ Γεωργόπουλος είναι ειδικός στη χειρουργική του μαστού και τον τομέα της διαμόρφωσης του περιγράμματος του σώματος. Κατά την τελευταία δεκαετία, μέσα από την ενασχόλησή του όχι μόνο με την αισθητική αλλά και με την επανορθωτική του μαστού, ιδίως στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», έχει αποκτήσει αξιοσημείωτη γνώση και εμπειρία, και έχει καταξιωθεί ως ειδικός στον τομέα της χειρουργικής επέμβασης του μαστού. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος χειρουργός σε κέντρα στις ΗΠΑ (Miami Breast Center) στις χειρουργικές θεραπείες του μαστού που αφορούν τη μεταφορά λίπους και βλαστικών κυττάρων.

Στην πρώτη σας επίσκεψη, ο Δρ Γεωργόπουλος θα συζητήσει διεξοδικά μαζί σας κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τη μείωση μαστού και όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στο σχέδιο δράσης που ταιριάζει στον σωματότυπό σας και στους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε τη μείωση μαστού.

Κλείστε ένα ραντεβού, για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαθέσιμες επιλογές και για εξατομικευμένες λύσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες:

Μενού