Μελάνωμα στο Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Geoplasty

Το μελάνωμα δεν είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος, αλλά μπορεί σίγουρα να είναι η πιο επικίνδυνη εάν δεν διαγνωστεί και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Στο Geoplasty Plastic Surgery σάς προσφέρουμε εξειδικευμένη συμβουλευτική και όλες τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης των δερματικών βλαβών.

Τι είναι το μελάνωμα

Μελάνωμα ονομάζεται ο κακοήθης όγκος που προέρχεται από την εκφύλιση και την εξαλλαγή των μελανοκυττάρων. Πρόκειται για τον κακοηθέστερο όγκο που εντοπίζεται στο δέρμα και τους βλεννογόνους.

Είναι μια δυνητικά θανατηφόρος νόσος που μπορεί να δώσει λεμφικές και αιματογενείς μεταστάσεις. Εμφανίζεται με διάφορες μορφές, όπως ασύμμετρη, με ακανόνιστα όρια, πολύχρωμη ή καφέ χρώματος κηλίδα, είτε ως οζίδιο. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η συχνότητα εμφάνισής της.

Στους ενδογενείς παράγοντες κινδύνου του μελανώματος περιλαμβάνονται:

  • Θετικό οικογενειακό ιστορικό.
  • Παρουσία μεγάλου αριθμού δυσπλαστικών σπίλων.
  • Ανοιχτό χρώμα δέρματος, με κόκκινα ή ξανθιά μαλλιά.
  • Λευκή φυλή.
  • Γυναικείο φύλο.
  • Ανοσοκαταστολή.
  • Ορμονικοί παράγοντες.

Στους εξωγενείς παράγοντες περιλαμβάνονται:

  • Υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και εκτεταμένα ηλιακά εγκαύματα, που αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα.
  • Χρόνιος ερεθισμός σπίλων που πιθανά αιμορραγούν.
  • Έκθεση στην τεχνητή υπεριώδη ακτινοβολία (solarium).

Όπως σε όλες τις κακοήθειες, η πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό αποτελούν βασικούς παράγοντες για την τελική θεραπεία.

Πώς αντιμετωπίζεται το μελάνωμα

Η θεραπεία του μελανώματος ξεκινάει από τη σωστή βιοψία της δερματικής βλάβης και την ιστοπαθολογική της διάγνωση.

Εάν η βιοψία είναι θετική, γίνεται συμπληρωματική εκτομή της πρωτοπαθούς βλάβης, για να εξασφαλιστούν υγιή όρια εκτομής.

Ταυτόχρονα γίνεται διερεύνηση του λεμφαδένα φρουρού. Εντοπίζεται δηλαδή ο πρώτος λεμφαδένας (φρουρός), που δέχεται την αποχέτευση της λέμφου από τη μελανωτική βλάβη.

Εάν ο λεμφαδένας αυτός βγει αρνητικός, δεν χρειάζεται καμία άλλη χειρουργική παρέμβαση παρά μόνο παρακολούθηση. Εάν βγει θετικός, εάν δηλαδή έχει προσβληθεί από κύτταρα μελανώματος, ακολουθεί  λεμφαδενικός καθαρισμός του αντίστοιχου λεμφαδενικού σταθμού (τραχήλου, μασχάλης, βουβωνικής περιοχής).

Η θεραπεία συνεχίζεται με τα σύγχρονα ανοσοτροποποιητικά φάρμακα (ανοσοθεραπεία μελανώματος) που προσδίδουν καλύτερο έλεγχο της νόσου.

Γιατί να μας επιλέξετε για την αντιμετώπιση του μελανώματος

Εάν έχετε δερματικές βλάβες, στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε κατάλληλη καθοδήγηση για την αντιμετώπισή τους και όλες τις διαθέσιμες επιλογές της σύγχρονης επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής.

Ο Δρ Γεωργόπουλος έχει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση δερματικών βλαβών, και ιδιαίτερα των μελανωμάτων, που απέκτησε στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας». Μπορεί να σας προσφέρει μια λεπτομερή εξέταση όλων των δερματικών βλαβών του σώματός σας και να αναδείξει τις ύποπτες που χρήζουν αφαίρεσης.

Στην πρώτη σας επίσκεψη, ο Δρ Γεωργόπουλος θα σας εξετάσει λεπτομερώς και θα σας συμβουλεύσει για τις κατάλληλες κινήσεις. Θα σας ενημερώσει αναλυτικά για την επικινδυνότητα κάθε δερματικής βλάβης και θα σας καθοδηγήσει υπεύθυνα, έτσι ώστε να καταλήξετε στην πιο ασφαλή, αποτελεσματική και ιδανική για εσάς θεραπεία.

Παράλληλα το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα για την ομαλή ανάρρωσή σας.

Κλείστε ένα ραντεβού, για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαθέσιμες επιλογές και για εξατομικευμένες λύσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες:

Μενού