Οι μελαγχρωματικοί σπίλοι είναι κηλίδες του δέρματος που εμφανίζονται σε άνδρες και γυναίκες. Πρέπει να παρακολουθούνται για τυχόν αλλαγές και να αφαιρούνται όταν είναι ύποπτοι για κακοήθεια. Στο Geoplasty Plastic Surgery σας προσφέρουμε εξειδικευμένη συμβουλευτική και όλες τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης των σπίλων.

Τι είναι οι μελαγχρωματικοί σπίλοι

Οι μελαγχρωματικοί σπίλοι είναι επίπεδες ή επηρμένες καφεοειδείς κηλίδες του δέρματος. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που απασχολεί εξίσου άντρες και γυναίκες, και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και σε οποιαδήποτε ηλικία. Η δημιουργία σπίλων οφείλεται στην κληρονομικότητα, την ηλικία και την ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά για άτομα με ανοικτό τύπο δέρματος.

Διακρίνονται σε υπερπλαστικούς και απλαστικούς, ενώ υπάρχουν διάφορα είδη: επίκτητοι, δυσπλαστικοί, συγγενείς, κυανός σπίλος, σπίλος του Spitz, σπίλος με αχρωστική άλω κ.λπ.

Το 75% των ασθενών με κακοήθες μελάνωμα δέρματος αναφέρουν ότι είχαν μελαγρωματικό σπίλο στο συγκεκριμένο σημείο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα βασικά κλινικά σημεία, που μπορεί να είναι ύποπτα για πιθανή κακοήθη εξαλλαγή.

Με τα τέσσερα πρώτα γράμματα του λατινικού αλφαβήτου (ABCD) καθορίζονται τα τέσσερα κλινικά σημεία που πρέπει σας υποψιάσουν ότι κάποιος σπίλος είναι ύποπτος και μπορεί να χρειάζεται αφαίρεση:

Asymmetry: ασυμμετρία

Border: περίγραμμα

Colour: χρώμα (δυσχρωμία)

Diameter: διάμετρος (μέγεθος)

Πώς γίνεται η αφαίρεση των σπίλων

Η αφαίρεση γίνεται με τη χρήση τοπικού αναισθητικού ή αναισθητικής κρέμας.

Είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία, η οποία όμως απαιτεί εξειδικευμένη γνώση από ειδικό πλαστικό χειρουργό που θα μπορέσει να:

  • Κάνει κλινική διαφορική διάγνωση της δερματικής βλάβης.
  • Αφαιρέσει τον σπίλο σωστά για να λύσει οριστικά το πρόβλημά σας.
  • Δώσει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα εάν η βλάβη βρίσκεται στην περιοχή του προσώπου.

Η απλή χειρουργική εκτομή με ταυτόχρονη ιστοπαθολογική εξέταση της βλάβης αποτελεί την πιο συνηθισμένη και σίγουρη λύση.

Εναλλακτικά, η αφαίρεση μπορεί να γίνει με:

  • Laser CO2.
  • Διαθερμοπληξία.
  • Κρυοπληξία.

Ωστόσο, θα πρέπει ο ιατρός να είναι 100% σίγουρος ότι δεν πρόκειται για κακοήθεια, πριν εφαρμόσει αυτές τις μεθόδους.

Γιατί να μας επιλέξετε για αφαίρεση σπίλων

Εάν έχετε κάποιον σπίλο που έχει αλλάξει ή σας ενοχλεί, στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές της σύγχρονης επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής.

Ο Δρ Γεωργόπουλος έχει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση δερματικών βλαβών στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας». Διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία για να λύσει οριστικά το πρόβλημά σας με 100% ασφάλεια για την υγεία σας.

Στην πρώτη σας επίσκεψη, ο Δρ Γεωργόπουλος θα σας εξετάσει λεπτομερώς και θα σας συμβουλεύσει για τις κατάλληλες κινήσεις. Θα σας ενημερώσει αναλυτικά για την επικινδυνότητα κάθε σπίλου και θα σας καθοδηγήσει υπεύθυνα, έτσι ώστε να καταλήξετε στην πιο ασφαλή, αποτελεσματική και ιδανική για εσάς θεραπεία.

Παράλληλα το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα για την ομαλή ανάρρωσή σας.

Κλείστε ένα ραντεβού, για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαθέσιμες επιλογές και για εξατομικευμένες λύσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες:

Μενού