Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά και με ασφάλεια όγκους στη στοματική κοιλότητα στο Geoplasty Plastic Surgery. Εξετάζουμε αναλυτικά το πρόβλημά σας, προσδιορίζουμε αν πρόκειται για καλοήθεια ή κακοήθεια και σας εξασφαλίζουμε ακριβή αφαίρεση του όγκου, με λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής.

Τι είναι οι όγκοι στοματικής κοιλότητας

Η στοματική κοιλότητα μπορεί να εμφανίσει όλων των ειδών όγκους, καλοήθεις και κακοήθεις.

Οι κακοήθεις όγκοι της στοματικής κοιλότητας είναι συχνές μορφές καρκίνου που οφείλονται, μεμονωμένα, αλλά κυρίως συνδυαστικά, σε:

  • Κάπνισμα.
  • Αλκοόλ.
  • Ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Περίπου το 90% των όγκων στοματικής κοιλότητας αφορούν ακανθοκυτταρικά καρκινώματα (SCC). Εμφανίζονται κυρίως μετά την ηλικία των 40 σε άνδρες, αλλά και σε γυναίκες.

Ενδέχεται να επηρεάσουν ζωτικές λειτουργίες, όπως η αναπνοή, η σίτιση, η κατάποση και η ομιλία.

Αν δεν αντιμετωπιστούν σε πρώιμο στάδιο, τα ακανθοκυτταρικά καρκινώματα του στόματος μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των ασθενών, ειδικά όταν απαιτούνται εκτεταμένες χειρουργικές αφαιρέσεις.

Πώς αντιμετωπίζονται οι όγκοι στοματικής κοιλότητας

Οι καλοήθεις όγκοι του στόματος αντιμετωπίζονται με μια απλή εκτομή χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία.

Η αφαίρεση κακοηθών όγκων στοματικής κοιλότητας πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία.

Τη θεραπεία ιδιαίτερα επιθετικών νεοπλασιών της στοματικής κοιλότητας πρέπει να αναλάβει εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, με εμπειρία στην επανορθωτική πλαστική χειρουργική. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η αντιμετώπιση είναι πολύπλευρη και απαιτεί:

  • Ακριβή διάγνωση μέσω βιοψίας.
  • Προσδιορισμό της έκτασης της νόσου και εντοπισμό του σταδίου στο οποίο βρίσκεται, μέσω εργαστηριακού και ακτινολογικού ελέγχου.
  • Χειρουργική εκτομή του όγκου.
  • Λεμφαδενικό καθαρισμό του τραχήλου.
  • Αποκατάσταση της λειτουργικότητας, της αισθητικότητας και της εμφάνισης της περιοχής.
  • Ακτινοθεραπεία ή/και χημειοθεραπεία, προκειμένου να μην εμφανιστεί ξανά ο όγκος.

Για μεγάλης εκτάσεως βλάβες είναι πιθανόν να απαιτηθούν εξειδικευμένες μικροχειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπιση τυχόν ελλειμμάτων. Αυτές περιλαμβάνουν τη μεταφορά ιστών (κρημνών) από ένα σημείο του σώματος σε ένα άλλο.

Γιατί να μας επιλέξετε για αφαίρεση όγκων στοματικής κοιλότητας

Αν ψηλαφήσετε κάποιον όγκο στη στοματική σας κοιλότητα, πρέπει να κλείσετε το συντομότερο ένα ραντεβού στο Geoplasty Plastic Surgery. Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες διαδικασίες αποκατάστασης για την αντιμετώπιση των όγκων στοματικής κοιλότητας και των ελλειμμάτων που δημιουργούνται.

Ο Δρ Γεωργόπουλος έχει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση ογκολογικών προβλημάτων στη στοματική κοιλότητα, την οποία απέκτησε στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», αλλά και από τη γενικότερη ενασχόληση του με την επανορθωτική και την αισθητική χειρουργική. Στην πρώτη σας επίσκεψη θα σας εξετάσει λεπτομερώς και θα σας καθοδηγήσει υπεύθυνα για το τι πρέπει να κάνετε.

Παράλληλα το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα για την ομαλή ανάρρωσή σας.

Κλείστε ένα ραντεβού, για να ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με την επικινδυνότητα ενός όγκου στοματικής κοιλότητας, καθώς και για κάθε διαθέσιμη επιλογή που προσφέρει η επανορθωτική πλαστική χειρουργική:

Μενού