Απαλλαγείτε από τις αντιαισθητικές κηλίδες και πανάδες οριστικά, ανώδυνα και με ασφάλεια. Στο Geoplasty Plastic Surgery σάς προσφέρουμε θεραπεία αντιμετώπισης μελαγχρώσεων με σύγχρονο IPL Laser και σας προτείνουμε βοηθητικές διαδικασίες, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τι είναι οι μελαγχρώσεις

Οι μελαγχρώσεις (κηλίδες, πανάδες, φακίδες κ.λπ.) είναι οι χαρακτηριστικές δυσχρωμίες που προκαλούνται από την υπερπαραγωγή μελανίνης (υπερμελάγχρωση). Απασχολούν κυρίως γυναίκες αλλά και άνδρες που ζουν σε περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια, όπως η Ελλάδα.

Μπορεί να εμφανιστούν σε κάθε ηλικία και σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος. Ωστόσο, πιο συχνά παρουσιάζονται στο πρόσωπο (μάγουλα, μέτωπο, άνω χείλος, πηγούνι) και στον λαιμό, καθώς και στις περιοχές του σώματος που εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία (ώμοι, ντεκολτέ, χέρια).

Η ηλιακή ακτινοβολία θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες εμφάνισής τους. Ειδικά η συστηματική και χρόνια έκθεση στον ήλιο, σε συνδυασμό με την αποσπασματική ή ελλιπή αντηλιακή προστασία και τη γήρανση, μπορεί να οδηγήσουν στη ραγδαία εξάπλωσή τους.

Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι η κληρονομική προδιάθεση και οι ορμονικές ανακατατάξεις ή διαταραχές, όπως η εγκυμοσύνη, η κλιμακτήριος, η εμμηνόπαυση, οι πολυκυστικές ωοθήκες, και η λήψη αντισυλληπτικών, αντικαταθλιπτικών, κορτιζονούχων ή άλλων φαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, ο Δρ Γεωργόπουλος θα αξιολογήσει τα αίτια της υπερμελάχρωσης, τη φύση και την έκταση των βλαβών του δέρματος σας, αλλά και τις προσδοκίες σας, προκειμένου να αποφασιστεί η ιδανική για εσάς θεραπευτική διαδικασία.

Πώς γίνεται η θεραπεία IPL Laser για κηλίδες/πανάδες

Η θεραπεία με IPL Laser δίνει άμεση και οριστική λύση στην αντιμετώπιση των αντιαισθητικών πανάδων, κηλίδων, φακίδων και γενικότερα των καλοηθών χρωματικών βλαβών του δέρματος.

Κατά τη θεραπεία των πανάδων και των κηλίδων με IPL Laser, διοχετεύεται στο ορατό σημάδι η ακριβής δόση ενέργειας φωτός που χρειάζεται, με στόχο τον αποχρωματισμό και κατ’ επέκταση την εξάλειψή του.

Πρόκειται για εξαιρετικά προηγμένα συστήματα που δρουν απολύτως στοχευμένα, χωρίς να βλάπτουν τους περιβάλλοντες ιστούς, αρκεί βέβαια να χρησιμοποιούνται από εξειδικευμένο γιατρό.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο πόνος είναι ελάχιστος και ανεκτός, γιατί το θεραπευτικό λέιζερ διαθέτει ειδικό ψυκτικό σύστημα. Ωστόσο, μπορείτε να ζητήσετε την εφαρμογή τοπικής κρέμας αναισθησίας.

Κατά τη διάρκεια των θεραπειών αποχρωματισμού, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή τους θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και να χρησιμοποιείτε συστηματικά αντηλιακή προστασία.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ο Δρ Γεωργόπουλος και το εξειδικευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery θα σας δώσουν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες πρόληψης, έτσι ώστε να αποτραπεί στο μέτρο του δυνατού η εμφάνιση νέων πανάδων και κηλίδων στο μέλλον.

Για ποιες περιοχές του σώματος ενδείκνυται

Η θεραπεία με IPL Laser για κηλίδες/πανάδες μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία

Διάρκεια συνεδρίας: 15’-20’

Αριθμός συνεδριών: 1-2 (+1 έναν μήνα μετά για σκούρα ή βαθιά σημάδια)

Μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε αντηλιακή προστασία στα σημεία που εφαρμόστηκε η διαδικασία και να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας IPL Laser για κηλίδες/πανάδες

Η θεραπεία με IPL Laser για κηλίδες/πανάδες είναι απόλυτα ασφαλής και:

  • Εξασφαλίζει την αποτελεσματική εξάλειψη των μελαγχρώσεων.
  • Χαρίζει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στην επιδερμίδα.
  • Προσφέρει πιο νεανική εμφάνιση.

Είναι πιθανό μελλοντικά να δημιουργηθούν καινούργιες μελαγχρώσεις, που έτσι και αλλιώς θα εμφανίζονταν. Γι’ αυτό είναι σημαντικό και μετά τη θεραπεία να προσέχετε και να μην εκτίθεστε σε οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει στην εκ νέου εμφάνιση κηλίδων και πανάδων.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές μετά τη θεραπεία IPL Laser

Κατά τις πρώτες 2 ώρες είναι πιθανό να υπάρχει αίσθηση καύσου γύρω από τα σημεία που εφαρμόστηκε η θεραπεία.

Το χρώμα των σημείων που εφαρμόστηκε η θεραπεία σκουραίνει λίγο, αλλά αυτό διορθώνεται μέσα στις πρώτες 5 μέρες.

Μετά από μερικές ημέρες σχηματίζεται μια κρούστα, η οποία υποχωρεί 1-2 εβδομάδες μετά τη θεραπεία.

Με ποιες άλλες θεραπείες συνδυάζεται η θεραπεία IPL Laser

Για τη θεραπεία των διαταραχών υπερμελάγχρωσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά και συμπληρωματικά με το IPL Laser και άλλες μέθοδοι, όπως:

  • Eιδικές λευκαντικές αγωγές/κρέμες, κυρίως με στόχο την πρόληψη,
  • Χημικά πίλινγκ, που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, ειδικά όταν οι δυσχρωμίες είναι επιφανειακές.

Στο πρώτο ραντεβού, ο γιατρός θα διαγνώσει τις ανάγκες σας και με βάση αυτές θα σχεδιάσει μια Geoplasty Signature Treatment ειδικά για την περίπτωσή σας. Δηλαδή, θα επιλέξει τον κατάλληλο συνδυασμό θεραπειών που θα σας προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς οι θεραπείες να επηρεάζουν η μία την άλλη, συμβάλλοντας τελικά όλες μαζί στη βελτίωση του προσώπου.

Επιπλέον, στο Beauty Day που οργανώνουμε κάθε 2 μήνες για επιλεγμένες πελάτισσες:

  1. Αναλύουμε το δέρμα μέσω ειδικού μηχανήματος.
  2. Δημιουργούμε εξατομικευμένα φαρμακευτικά καλλυντικά Universkin, ειδικά για την αντιμετώπιση της μελάγχρωσης.

Γιατί να μας επιλέξετε για τη θεραπεία κηλίδων/πανάδων

Αν θέλετε να απαλλαγείτε άμεσα και αποτελεσματικά από τις κηλίδες, στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες θεραπείες Laser αλλά και άλλες βοηθητικές διαδικασίες για την αντιμετώπιση μελαγχρώσεων. Ο Δρ Γεωργόπουλος και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery σάς εξασφαλίζουν άψογα αποτελέσματα που διαρκούν, με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Κλείστε ένα ραντεβού, για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαθέσιμες επιλογές και για εξατομικευμένες λύσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες:

Μενού