Αποκτήστε ομοιόμορφο στήθος και ενισχύστε την αυτοπεποίθησή σας με χειρουργική επέμβαση διόρθωσης ανισομαστίας. Καθώς το πρόβλημα της ανισομαστίας είναι σύνθετο, η αντιμετώπιση του δεν είναι μια απλή επέμβαση. Στο Geoplasty Plastic Surgery διαμορφώνουμε το απαραίτητο σχέδιο δράσης και συνδυάζουμε διάφορες τεχνικές, ώστε να βρούμε την καλύτερη λύση με το βέλτιστο αποτέλεσμα για εσάς.

Τι είναι η ανισομαστία

Σχεδόν σε κάθε γυναίκα παρατηρείται μια μικρή μορφολογική διαφορά μεταξύ των δύο μαστών: στο μέγεθος, το σχήμα, τη θέση τους ή/και τη θέση της θηλής. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διαφορά δεν γίνεται αντιληπτή, ενώ σε άλλες μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο εμφανής.

Η ανισομαστία μπορεί να οφείλεται σε:

  • Εκ γενετής αιτίες, όπως η αναπτυξιακή ασυμμετρία των μαστών, που είναι και ο πιο συχνός τύπος, οι σωληνωτοί μαστοί (tuberous breasts) ή το σύνδρομο Poland.
  • Επίκτητες καταστάσεις, όπως μετά από μερική ή ολική μαστεκτομή, τραύματα ή εγκαύματα στον μαστό.
  • Αποτυχημένη αισθητική επέμβαση στον μαστό.

Όταν η διαφορά μεταξύ των μαστών είναι μεγάλη, και κατ’ επέκταση αντιαισθητική, προκαλεί αρνητικά συναισθήματα στην ψυχολογία της γυναίκας καθώς και δυσκολίες στην ένδυση. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να διορθωθεί χειρουργικά και αποτελεσματικά.

Η χειρουργική διόρθωση της ανισομαστίας πρακτικά ενδείκνυται όταν η διαφορά μεταξύ των δύο μαστών είναι ίση ή ξεπερνά το ένα νούμερο μεγέθους στηθόδεσμου. Αν είναι μικρότερης κλίμακας, αλλά η γυναίκα δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια και το ζητούμενό της είναι η απόλυτη συμμετρία του στήθους της, η διόρθωση γίνεται με πιο απλές τεχνικές αποκατάστασης.

Πώς γίνεται η διόρθωση της ανισομαστίας

Η χειρουργική επέμβαση διόρθωσης της ανισομαστίας γίνεται τις περισσότερες φορές με γενική αναισθησία.

Πριν από την επέμβαση, λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό και γίνεται ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος.

Υπάρχουν πολλές σύγχρονες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διόρθωση της ανισομαστίας. Οι πλέον ενδεδειγμένες βασίζονται στη μεμονωμένη ή συνδυαστική χρήση των παρακάτω τεχνικών:

Καθώς το πρόβλημα της ανισομαστίας είναι πολυπαραγοντικό, η αντιμετώπισή του δεν είναι μια απλή επέμβαση. Για να διαμορφωθεί το απαραίτητο σχέδιο δράσης και να αποφασιστεί ποια τεχνική ή συνδυασμός τεχνικών θα χρησιμοποιηθεί, ανάλογα και με το περιστατικό, o Δρ Γεωργόπουλος αξιολογεί λεπτομερώς παράγοντες, όπως:

  • Τα χαρακτηριστικά των δύο μαστών (μεμονωμένα και συγκριτικά) αλλά και του θώρακα.
  • Το αίτιο που προκάλεσε την ανισομαστία.
  • Την ηλικία σας.
  • Το μέγεθος της ανισομαστίας.
  • Αν πρέπει να διορθωθεί μόνο ο ένας ή και οι δύο μαστοί.

Λόγω της χειρουργικής αντίληψης και της εμπειρίας του, ο Δρ Γεωργόπουλος προσδιορίζει το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει και βρίσκει την καλύτερη λύση με το βέλτιστο αποτέλεσμα για εσάς. Έτσι, αποτελεί εγγύηση ότι το πρόβλημα της ανισομαστίας θα αποτελέσει παρελθόν για εσάς.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της διόρθωσης ανισομαστίας

Οι τυχόν παρενέργειες ή επιπλοκές που ενδέχεται να προκύψουν μετά από μια χειρουργική επέμβαση διόρθωσης της ανισομαστίας εξαρτώνται από την τεχνική ή τις τεχνικές που τελικά θα επιλεγούν και θα εφαρμοστούν.

Δεν διαφέρουν δηλαδή από αυτές που μπορεί να υπάρξουν μετά από επεμβάσεις αύξησης, μείωσης, ανόρθωσης ή αποκατάστασης του μαστού. Γι’ αυτό αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, μπορείτε να επισκεφτείτε τις αντίστοιχες ενότητες του ιστοτόπου μας.

Γιατί να μας επιλέξετε για διόρθωση ανισομαστίας

Αν παρατηρείτε μορφολογική διαφορά μεταξύ των μαστών σας, στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες τεχνικές για διόρθωση ανισομαστίας. Ο Δρ Γεωργόπουλος και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery σάς εξασφαλίζουν άψογα αποτελέσματα που διαρκούν, με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Ο Δρ Γεωργόπουλος είναι ειδικός στη χειρουργική του μαστού και τον τομέα της διαμόρφωσης του περιγράμματος του σώματος. Κατά την τελευταία δεκαετία, μέσα από την ενασχόλησή του όχι μόνο με την αισθητική αλλά και με την επανορθωτική του μαστού, ιδίως στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», έχει αποκτήσει αξιοσημείωτη γνώση και εμπειρία, και έχει καταξιωθεί ως ειδικός στον τομέα της χειρουργικής επέμβασης του μαστού. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος χειρουργός σε κέντρα στις ΗΠΑ (Miami Breast Center) στις χειρουργικές θεραπείες του μαστού που αφορούν τη μεταφορά λίπους και βλαστικών κυττάρων.

Στην πρώτη σας επίσκεψη, ο Δρ Γεωργόπουλος θα συζητήσει διεξοδικά μαζί σας κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τη διόρθωση της ανισομαστίας και όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στο σχέδιο δράσης που ταιριάζει στον σωματότυπό σας και στους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε την επέμβαση.

Κλείστε ένα ραντεβού, για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαθέσιμες επιλογές και για εξατομικευμένες λύσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες:

Μενού