Μειώστε τις ρυτίδες έκφρασης με βοτουλινική τοξίνη, μια από τις πιο δημοφιλείς μη χειρουργικές αισθητικές θεραπείες παγκοσμίως. Στο Geoplasty Plastic Surgery εφαρμόζουμε τις πιο εξελιγμένες ενέσιμες θεραπείες για να σας χαρίσουμε φυσικά ξεκούραστο και λαμπερό δέρμα, που δεν χάνει την εκφραστικότητα του.

Τι είναι η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη

Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη (botulinum toxin, γνωστή με την εμπορική ονομασία Botox) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μη χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις παγκοσμίως. Είναι ενέσιμη θεραπεία που εξομαλύνει πολλούς τύπους γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπο, και απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες.

Η θεραπεία γίνεται με βοτουλινική τοξίνη, μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη η οποία αδρανοποιεί προσωρινά και τοπικά τους μύες του προσώπου, με αποτέλεσμα τη μείωση των ρυτίδων έκφρασης.

Καθώς πρόκειται για ιατρική πράξη, η θεραπεία πρέπει να γίνεται σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο, από εξειδικευμένο γιατρό με γνώση της ανατομίας της περιοχής.

Πώς γίνεται η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη

Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής, απλή και σύντομη. Χρησιμοποιείται η ανάλογη ποσότητα βοτουλινικής τοξίνης που θα επιφέρει σταδιακά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην πρώτη συνάντηση, ο Δρ Γεωργόπουλος αξιολογεί το είδος του δέρματος και τις ρυτίδες έκφρασής σας και προτείνει την πιο κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Πριν από τη θεραπεία, το δέρμα καθαρίζεται προσεκτικά στα σημεία όπου θα χορηγηθεί η βοτουλινική τοξίνη και τοποθετείται αναισθητική κρέμα.  Μετά τον καθαρισμό ο γιατρός σχεδιάζει με μολύβι τα σημεία  που θα γίνει η έγχυση.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, συγκεκριμένες δόσεις της τοξίνης εγχέονται στους κατάλληλους μυς κάτω από το δέρμα μέσω μιας εξαιρετικά λεπτής βελόνας. Με αυτόν τον τρόπο, σταματάμε τη σύσπαση των μυών, ώστε να βελτιωθούν οι εκφράσεις του προσώπου και να λειανθούν οι ρυτίδες της επιδερμίδας.

Για ποιες περιοχές του σώματος ενδείκνυται

Τα σημεία του σώματος στα οποία συνήθως εφαρμόζεται η βοτουλινική τοξίνη είναι:

  • Μέτωπο, μεσόφρυο και εξωτερική γωνία των ματιών (πόδι της χήνας)
  • Στόμα (περιστοματικές ρυτίδες)
  • Λαιμός, για να τονιστεί το περίγραμμα της κάτω γνάθου (Nefertiti look) και να ελαττωθούν οι οριζόντιες ρυτίδες

Πόσο διαρκεί η θεραπεία

Διάρκεια συνεδρίας: 20’

Αριθμός συνεδριών: 1

Αμέσως μετά τη θεραπεία, μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας με βοτουλινική τοξίνη

Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη έχει ορατά αποτέλεσμα 3-4 ημέρες μετά την έγχυση. Το αποτέλεσμα είναι προσωρινό και διαρκεί κατά μέσο όρο 4 μήνες.

Η βοτουλινική τοξίνη:

  • Μειώνει τις ρυτίδες έκφρασης.
  • Κάνει το δέρμα να φαίνεται νεότερο, φυσικά ξεκούραστο και πολύ λαμπερό, χωρίς να χάνει την εκφραστικότητα του.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές μετά τη θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη

Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη είναι εξαιρετικά ασφαλής, χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο για εσάς. Χρησιμοποιείται πάνω από 35 χρόνια στην αισθητική πλαστική χειρουργική και πάνω από 60 χρόνια στη θεραπεία νευρολογικών παθήσεων (εμμένοντες σπασμοί προσώπου, ημικρανίες, κ.ά.).

Μετά το τέλος της θεραπείας, θα σας δώσουμε αναλυτικές οδηγίες για το τι ακριβώς πρέπει να αποφεύγετε και τι πρέπει να προσέχετε.

Με ποιες άλλες θεραπείες συνδυάζεται η βοτουλινική τοξίνη

Για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, μπορείτε στην ίδια συνεδρία να συνδυάσετε διάφορες θεραπείες.

Για παράδειγμα, αν σας ενδιαφέρει να μειώσετε τις ρυτίδες και να αποκτήσετε πιο σφριγηλό δέρμα, μπορείτε να συνδυάσετε τη θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη με θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, αυτόλογη μεσοθεραπεία με ρrρ, ετερόλογη μεσοθεραπεία ή Doublo Gold HIFU Face Lifting για θεραπεία και ανόρθωση βαθύτερων ιστών.

Στο πρώτο ραντεβού, ο γιατρός θα διαγνώσει τις ανάγκες σας και με βάση αυτές θα σχεδιάσει μια Geoplasty Signature Treatment ειδικά για την περίπτωσή σας. Δηλαδή, θα επιλέξει τον κατάλληλο συνδυασμό θεραπειών που θα σας προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς οι θεραπείες να επηρεάζουν η μία την άλλη, συμβάλλοντας τελικά όλες μαζί στη βελτίωση του προσώπου.

Γιατί να μας επιλέξετε για θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη

Αν θέλετε μια πιο νεανική και φυσική εμφάνιση, στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες μη επεμβατικές, ενέσιμες θεραπείες. Ο Δρ Γεωργόπουλος και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery σάς εξασφαλίζουν άψογα αποτελέσματα που διαρκούν, με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Κλείστε ένα ραντεβού, για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαθέσιμες επιλογές και για εξατομικευμένες λύσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες:

Μενού