Μαστοπηξία στο Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Geoplasty

Αναδείξτε τη σιλουέτα σας και την κομψότητά σας με χειρουργική επέμβαση μαστοπηξίας, που ανορθώνει το πεσμένο στήθος. Επειδή κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό σωματότυπο, καθώς και διαφορετικές προσδοκίες για το σώμα της, στο Geoplasty Plastic Surgery θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε τι θα λειτουργήσει καλύτερα για σας.

Τι είναι η ανόρθωση μαστού

Η ανόρθωση μαστού ή μαστοπηξία είναι μια χειρουργική επέμβαση που ανορθώνει το πεσμένο στήθος. Η πτώση του μαστού μπορεί να προκληθεί από παράγοντες όπως η εγκυμοσύνη, η γαλουχία, η φυσιολογική γήρανση, η απώλεια κιλών, η βαρύτητα, η κληρονομικότητα και η γενικότερη αλλαγή στη φυσική κατάσταση του σώματός σας.

Η ανόρθωση μαστού βελτιώνει το περίγραμμα του άνω μέρους του σώματος και το σχήμα του στήθους. Η διαφορά της ανόρθωσης από τη μείωση μαστού είναι ότι στην ανόρθωση αφαιρείται μόνο δέρμα, ενώ ο υπόλοιπος μαζικός αδένας αναδιαμορφώνεται.

Ο σκοπός δεν είναι η μείωση του μαστού σε μέγεθος, αλλά η επανατοποθέτηση του υπάρχοντος μαστού στη σωστή του θέση. Για τον λόγο αυτό, σε ιδιαίτερα άδειους μαστούς που χρειάζονται ανόρθωση, μπορεί να γίνει και αύξηση μαστού ταυτόχρονα με την ανόρθωση, με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης (αυξητική μαστοπηξία / augmentation mastopexy).

Υποψήφιες για ανόρθωση του μαστού είναι οι γυναίκες που:

  • Το στήθος τους έχει υποστεί χαλάρωση.
  • Έχει αδειάσει ο όγκος του στήθους, ιδιαίτερα στο πάνω μέρος (άνω πόλος).
  • Το σύμπλεγμα θηλής και θηλαίας άλω εμφανίζει πτώση και βρίσκεται πιο κάτω από την υπομάστια πτυχή.
  • Έχουν έναν συνδυασμό των παραπάνω.

Σε ανόρθωση του μαστού μπορεί να υποβληθεί οποιαδήποτε γυναίκα μετά την ηλικία των 18 ετών. Συνήθως συστήνεται να γίνεται 8 με 12 μήνες μετά τη γαλουχία.

Πώς γίνεται η ανόρθωση μαστού

Η χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης μαστού γίνεται υπό γενική αναισθησία, εκτός από λίγες απλές περιπτώσεις, στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθησία και μέθη.

Πριν από την επέμβαση, λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό και γίνεται ο απαραίτητος προεγχειρητικός και απεικονιστικός έλεγχος του μαστού.

Σκοπός της επέμβασης είναι να γίνει ανακατανομή και επαναδιάταξη του εσωτερικού του μαστού με τέτοιο τρόπο ώστε να ανορθωθεί και να επανατοποθετηθεί η θηλή σε καινούργια θέση.

Οι τομές που χρησιμοποιούνται είναι μία τομή γύρω από τη θηλή, έτσι ώστε αυτή να επανατοποθετηθεί στη σωστή της θέση, και μία κάθετη τομή, προκειμένου να γίνει η ανόρθωση (κάθετη μαστοπηξία / lollipop mastopexy).

Οι τομές αυτές επιτρέπουν στον χειρουργό να έχει πρόσβαση στον υποκείμενο ιστό, έτσι ώστε ο πεσμένος μαστός να χρησιμοποιηθεί ως εσωτερικό ένθεμα (αυτόλογο ένθεμα) για να δώσει όγκο στον άνω πόλο του μαστού, δηλαδή εκεί που εμφανίζεται το πρόβλημα, να τον διαμορφώσει κατάλληλα και να σφίξει το δέρμα. Η θηλαία άλω μπορεί επίσης να μειωθεί σε μέγεθος.

Αν η επέμβαση περιλαμβάνει και αύξηση του μεγέθους του στήθους, με ειδική τεχνική, ο Δρ Γεωργόπουλος θα χρησιμοποιήσει συμπληρωματικά ενθέματα σιλικόνης, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος όγκος στον μαστό.

Η τοποθέτηση του ενθέματος από μόνη της μπορεί να ανορθώσει τον μαστό, χωρίς να χρειαστεί και μεταφορά της θηλής, περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις ουλές. Σε άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να γίνει επιπρόσθετα λιποπρόσθεση στον μαστό για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Η πολυπλοκότητα, αλλά και η χρονική διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, διαφέρουν σε κάθε περιστατικό και εξαρτώνται από την τεχνική ή τον συνδυασμό των τεχνικών που τελικά θα επιλεγούν.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι τομές κλείνουν με ειδική ραφή, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ουλές.

Τι γίνεται μετά την επέμβαση

Στην ανόρθωση μαστού δεν υπάρχει πόνος χάρη στο ειδικό πρωτόκολλο που ακολουθεί ο Δρ Γεωργόπουλος και την ειδική τεχνική που εφαρμόζει, η οποία σέβεται την παρασκευή των ιστών.

Από τη δεύτερη ημέρα μετά το χειρουργείο μπορείτε να κάνετε μπάνιο, καθώς χρησιμοποιείται ειδική κόλλα δέρματος.

Για 1 μήνα είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού σουτιέν.

Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθούν ενθέματα σιλικόνης, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Μετά από 1 μήνα μπορείτε να ξεκινήσετε και ελαφριά γυμναστική.

Τα σημάδια από τις τομές γίνονται σχεδόν αόρατα μετά από 6 μήνες και με τη βοήθεια ειδικών αλοιφών.

Ανόρθωση μαστού

Ποια είναι τα αποτελέσματα της ανόρθωσης μαστού

Τα αποτελέσματα της ανόρθωσης του μαστού είναι ορατά αμέσως μετά την επέμβαση.

Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός νεανικού μαστού, σφικτού και ανορθωμένου, που να έχει διάρκεια στο χρόνο.

Η επέμβαση της ανόρθωσης του μαστού συμβάλλει στην καλύτερη ψυχολογία σας, αφού αναδεικνύει συνολικά τη σιλουέτα και την κομψότητά σας.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της ανόρθωσης μαστού

Όλες οι πιθανές επιπλοκές είναι πλήρως αντιμετωπίσιμες και αναστρέψιμες.

Οι πιο συνηθισμένες, αν και σπάνιες, επιπλοκές είναι αυτές που υπάρχουν σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η επιμόλυνση του τραύματος, αιμάτωμα κ.λπ.

Μπορεί επίσης να εμφανιστούν διάφορες αισθητικές δυσμορφίες. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν ενθέματα σιλικόνης, μια σπάνια επιπλοκή είναι η εμφάνιση ρικνωτικής κάψας.

Πολύ πιο σπάνια μπορεί να αναπτυχθεί προσωρινή υπαισθησία και μερική νέκρωση του συμπλέγματος θηλής-θηλαίας άλω.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα να επηρεαστεί ο θηλασμός.

Ο Δρ Γεωργόπουλος και το προσωπικό του Geoplasy Plastic Surgery θα διασφαλίσουν ότι η ανάρρωσή σας θα γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Γιατί να μας επιλέξετε για ανόρθωση μαστού

Αν θέλετε πιο στητό και ανορθωμένο στήθος, στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες τεχνικές για ανόρθωση μαστού. Ο Δρ Γεωργόπουλος και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery σάς εξασφαλίζουν άψογα αποτελέσματα που διαρκούν, με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Ο Δρ Γεωργόπουλος είναι ειδικός στη χειρουργική του μαστού και τον τομέα της διαμόρφωσης του περιγράμματος του σώματος. Κατά την τελευταία δεκαετία, μέσα από την ενασχόλησή του όχι μόνο με την αισθητική αλλά και με την επανορθωτική του μαστού, ιδίως στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», έχει αποκτήσει αξιοσημείωτη γνώση και εμπειρία, και έχει καταξιωθεί ως ειδικός στον τομέα της χειρουργικής επέμβασης του μαστού. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος χειρουργός σε κέντρα στις ΗΠΑ (Miami Breast Center) στις χειρουργικές θεραπείες του μαστού που αφορούν τη μεταφορά λίπους και βλαστικών κυττάρων.

Στην πρώτη σας επίσκεψη, ο Δρ Γεωργόπουλος θα συζητήσει διεξοδικά μαζί σας κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την ανόρθωση μαστού και όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στο σχέδιο δράσης που ταιριάζει στον σωματότυπό σας και στους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε την ανόρθωση μαστού.

Κλείστε ένα ραντεβού, για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαθέσιμες επιλογές και για εξατομικευμένες λύσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες:

Μενού