Αντιμετωπίστε αισθητικά και επανορθωτικά προβλήματα, και αποκαταστήστε τη νεανικότητα και τη φυσικότητα της εμφάνισής σας. Στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρωτόκολλο που μεγιστοποιεί τα οφέλη της λιποέγχυσης.

Τι είναι η λιποέγχυση

Η λιποέγχυση ή λιποπρόσθεση ή ενέσεις λίπους είναι μια σύγχρονη, ιδιαίτερα αποτελεσματική και δημοφιλής θεραπεία.

Βασίζεται σε ένα ενέσιμο υλικό (filler), το οποίο λαμβάνεται από τον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό (αυτόλογο) και άρα είναι εξαιρετικά φιλικό προς αυτόν.

Πρόκειται για μικρή επέμβαση κατά την οποία ο Δρ Γεωργόπουλος παίρνει λίπος από μια περιοχή του σώματος και το εγχέει σε μια άλλη.

Το λίπος είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βλαστοκύτταρα, τα οποία με τη σειρά τους τρέφουν τους γύρω ιστούς δίνοντας λάμψη και νεανική όψη. Έτσι η λιποέγχυση χαρίζει όγκο, ενώ αναζωογονεί και βελτιώνει θεαματικά την όψη και την υφή της θεραπευόμενης περιοχής.

Εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Το αποτέλεσμά της μπορεί να είναι μόνιμο, εφόσον εκτελεστούν σωστά όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Η τεχνική είναι κατάλληλη για:

 • Αισθητικά προβλήματα (ελλείμματα όγκου, μαύροι κύκλοι, αυξητική μαστών κ.λπ.)
 • Επανορθωτικά προβλήματα (όπως ακτινονέκρωση δέρματος μετά από ακτινοθεραπεία, ελλείμματα ιστών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις κ.λπ.).

Πώς γίνεται η λιποέγχυση

Η λιποέγχυση στο πρόσωπο και τα χέρια είναι εντελώς ανώδυνη και μπορεί να γίνει στο ιατρείο με τοπική αναισθησία. Πριν από την επέμβαση πραγματοποιείται ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος.

Εφαρμόζεται η τεχνική της λιποαναρρόφησης για να ληφθεί λίπος από μια περιοχή του σώματος (κοιλιά, πλάγια οσφυϊκή περιοχή, μηροί κ.λπ.) με τομές 1-2 χιλ.

Μετά από κατάλληλη επεξεργασία, το λίπος τοποθετείται στις περιοχές που θέλετε να βελτιώσετε, με ειδική τεχνική.

Ο Δρ Γεωργόπουλος έχει σχεδιάσει ένα ειδικό πρωτόκολλο, το LipoTriplet, με το οποίο λαμβάνεται υλικό τριών ειδών:

 • Microfat
 • Nanofat
 • SVF (Stromal Vascular Fracture) που περιέχει μεγάλη ποσότητα βλαστοκυττάρων.

Καθένα έχει διαφορετική χρησιμότητα και εγχέεται σε διαφορετικό βάθος. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται τέλεια ο χαμένος όγκος, ενώ παράλληλα βελτιώνεται το δέρμα μέσω της δράσης των βλαστοκυττάρων.

Η βιωσιμότητα του λίπους με αυτήν την τεχνική μπορεί να φτάσει το 90%.

Η λιποέγχυση στους μαστούς και τους γλουτούς είναι πιο απαιτητική διαδικασία και γίνεται αποκλειστικά σε νοσοκομείο.

Για ποιες περιοχές του σώματος ενδείκνυται

Η λιποέγχυση μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο και σώμα:

 • Κάτω από τα μάτια για αντιμετώπιση μαύρων κύκλων και έλλειψης όγκου.
 • Ρινοπαρειακή περιοχή για μείωση ρυτίδων.
 • Χείλη.
 • Ζυγωματικά.
 • Στήθος για αύξηση όγκου ως συμπληρωματική τεχνική ή σε περιπτώσεις ανισομαστίας.
 • Γλουτοί για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
 • Ραχιαία επιφάνεια χεριού για αύξηση όγκου και πιο νεανική όψη.
 • Σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος εμφανίζει ελλείμματα ιστών.

Τι γίνεται μετά την επέμβαση

Για 2-3 ημέρες παρατηρείται ελαφρύ οίδημα.

Συνήθως είστε σε θέση να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της λιποέγχυσης

Δεδομένου ότι το υλικό που χρησιμοποιείται προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό, οι επιπλοκές είναι ελάχιστες.

Σπανίως μπορεί να παρουσιαστούν οι επιπλοκές οποιασδήποτε επέμβασης, όπως λοίμωξη και αιμάτωμα.

Με ποιες άλλες θεραπείες συνδυάζεται η λιποέγχυση

Η λιποέγχυση μπορεί να συνδυαστεί με αυτόλογη μεσοθεραπεία με ρrρ, έτσι ώστε να αυξηθεί το ποσοστό της επιβίωσης των λιποκυττάρων και να βελτιωθεί το αποτέλεσμα.

Η τεχνική αυτή έχει δώσει καταπληκτικά αποτελέσματά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων ιστών λόγω εγκαύματος, ιδιαίτερα μετά από ακτινοθεραπεία, χάρη στην αναγεννητική ικανότητα των βλαστοκυττάρων που περιέχονται στο λίπος.

Γιατί να μας επιλέξετε για λιποέγχυση

Αν θέλετε να αποκτήσετε πιο νεανική και φυσική εμφάνιση, στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες τεχνικές για λιποέγχυση. Ο Δρ Γεωργόπουλος και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery σάς εξασφαλίζουν άψογα αποτελέσματα που διαρκούν, με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Μέσα από την εντατική ενασχόλησή του στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής την τελευταία δεκαετία, ο Δρ Γεωργόπουλος σχεδίασε το ειδικό πρωτόκολλο LipoTriplet που δίνει λύση σε πολλά προβλήματα της πλαστικής χειρουργικής, τόσο αισθητικά όσο και επανορθωτικά. Ο γιατρός θα συζητήσει διεξοδικά μαζί σας για όλες τις επιλογές σας, και θα σας προτείνει εξατομικευμένες λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Κλείστε ένα ραντεβού, για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαθέσιμες επιλογές και για εξατομικευμένες λύσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες:

Μενού