Εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, το έγκαυμα μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά προβλήματα. Στο Geoplasty Plastic Surgery σας προσφέρουμε εξειδικευμένες και σύγχρονες τεχνικές για τη θεραπεία εγκαυμάτων και τη φροντίδα των μετεγκαυματικών ουλών.

Τι είναι το έγκαυμα

Το έγκαυμα δεν είναι μόνο μια επιφανειακή νόσος. Πρόκειται για επικίνδυνη πάθηση που, ανάλογα με την έκτασή της, μπορεί να προκαλέσει τοπικές βλάβες, όπως δυσκολίες κίνησης και απώλεια μελών, ή ακόμη και να οδηγήσει σε απώλεια της ανθρώπινης ζωής.

Για να αντιμετωπιστεί σωστά το έγκαυμα, απαιτείται από την αρχή εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός για να:

  • Περιορίσει τις συστηματικές επιπλοκές που εμφανίζονται τις πρώτες ώρες μετά το έγκαυμα και οι οποίες μπορεί να είναι ολέθριες για τον εγκαυματία.
  • Περιποιηθεί με κατάλληλο τρόπο τις εγκαυματικές πληγές, έτσι ώστε περιοριστούν όσο είναι δυνατόν τυχόν κινητικά ή και αισθητικά προβλήματα.

Πώς αντιμετωπίζεται το έγκαυμα

Η αντιμετώπιση του εγκαύματος εξαρτάται από την έκτασή του.

Είναι απαραίτητη η νοσηλεία σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου όταν πρέπει να αντιμετωπιστούν:

  • Εγκαύματα ολικού πάχους (3ου βαθμού) που καλύπτουν πάνω από 20% της ολικής επιφάνειας του σώματος.
  • Βαθιά εγκαύματα σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως πρόσωπο, χέρια ή πόδια.
  • Εγκαύματα σε παιδιά και ασθενείς με συνοδά προβλήματα υγείας.
  • Εκτεταμένα χημικά και ηλεκτρικά εγκαύματα.

Αρχικά γίνεται υποστήριξη με επαρκή χορήγηση υγρών και με παράγωγα αίματος.

Ταυτόχρονα γίνεται ειδική περιποίηση των εγκαυματικών επιφανειών με:

  • Χειρουργικές μεθόδους (κάλυψη με δερματικά μοσχεύματα).
  • Συντηρητικές μεθόδους για να προληφθούν πιθανά σημάδια ουλών.

Εκτός από αισθητικά προβλήματα, οι ουλές μπορούν να προκαλέσουν και λειτουργικά προβλήματα, όπως πόνο, ρικνώσεις και μειωμένη κινητικότητα. Γι’ αυτό η συντηρητική θεραπεία συνεχίζεται και μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, σε επίπεδο ιατρείου, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορούν να εφαρμοστούν για να ελαχιστοποιηθούν οι εγκαυματικές ουλές.

Γιατί να μας επιλέξετε για αντιμετώπιση εγκαυμάτων

Στο Geoplasty Plastic Surgery προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες τεχνικές για αντιμετώπιση εγκαυμάτων, με υπευθυνότητα και ασφάλεια. Ο Δρ Γεωργόπουλος εξειδικεύεται στη θεραπεία εγκαυμάτων και στη φροντίδα των μετεγκαυματικών ουλών.

Στην πρώτη σας επίσκεψη, ο Δρ Γεωργόπουλος θα αξιολογήσει λεπτομερώς την περίπτωσή σας και την έκταση του εγκαύματος και θα συζητήσει διεξοδικά μαζί σας όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Θα σας καθοδηγήσει έτσι ώστε να καταλήξετε στην πιο ασφαλή, αποτελεσματική και ιδανική για εσάς θεραπεία.

Παράλληλα το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Geoplasty Plastic Surgery θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα για την ομαλή ανάρρωσή σας.

Κλείστε ένα ραντεβού, για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαθέσιμες επιλογές και για εξατομικευμένες λύσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες:

Μενού