Συνέντευξη του Δρ Σπύρου Γεωργόπουλου στην popaganda.gr

  1. Αρχική
  2. Νέα
  3. Συνέντευξη του Δρ Σπύρου Γεωργόπουλου στην popaganda.gr

Το γυναικείο στήθος είναι ένα δέντρο που μπορεί να ανθίσει ξανά

Το 1977 η φωτογράφος Hella Hammid αποτύπωσε με την κάμερα της την λογοτέχνιδα Deena Metzger. Η Deenna Metzger είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή και στο στέρνο της, εκεί που κάποτε είχε στήθος, έκανε ένα τατού που απεικόνιζε ένα κλαδί δέντρου.

Η φωτογραφία είναι γνωστή και ως “Tree Poster” ή “The Warrior Poster” γιατί τη συνόδευε ένα κείμενο της Metzger που κατέληγε ως εξής: «Δεν ντρέπομαι πια να κάνω έρωτα. Η αγάπη είναι μια μάχη που μπορώ να κερδίσω. Έχω το σώμα μιας πολεμίστριας που δεν σκοτώνει, ούτε τραυματίζει. Στο βιβλίο του σώματός μου, αποτύπωσα μόνιμα ένα δέντρο».

Ένα ποσοστό 9% του συνολικού πληθυσμού των γυναικών θα προσβληθεί κάποια στιγμή στη ζωή του από καρκίνο του μαστού.

Ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε μαστεκτομή, ίσως όχι. Το σίγουρο είναι ότι πια ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος από τη στιγμή που υπάρχουν οι τρόποι να θεραπευτεί σε πρώιμο στάδιο. Πρώιμο στάδιο σημαίνει πλήρη ίαση αρκεί να ακολουθήσει η ασθενής σωστά τις ιατρικές οδηγίες. Πλήρης ίαση σημαίνει και δυνατότητα αισθητικής αποκατάστασης.

Ο πλαστικός χειρουργός κ. Σπύρος Γεωργόπουλος υπογραμμίζει ότι «κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή· η αποκατάσταση μαστού γίνεται εφόσον εγκριθεί από το ογκολογικό συμβούλιο και φυσικά όταν το επιθυμεί η γυναίκα. Το ογκολογικό συμβούλιο αποτελείται από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (μαστολόγο, παθολόγο, πλαστικό) που αποφασίζει, βάζοντας ως προτεραιότητα την υγεία της γυναίκας, το πώς θα αντιμετωπίσει την κάθε περίπτωση».

περισσοτερα στο popaganda.gr

Μενού